Titlurile SIF Muntenia au avut o crestere exploziva de +11.4% in acest debut de an. Volumele mari de tranzactionare din ultimele 3 saptamani indica o presiune ridicata la cumparare.
 
La ce sa ne asteptam in perioada urmatoare?
 
Dupa cum se observa in imagine, pretul a ajuns la o rezistenta importanta, formata din tandemul “Internal Line” (IL) si retragerea Fibonacci 78.6%. Gap-ul inregistrat in aceast saptamana este de tip “Breakaway Gap Up” si anticipeaza o apreciere accelerata in saptamanile urmatoare. Pe de alta parte, ultima lumanare este de tip “Shooting Star”, pattern candlestick bearish care atentioneaza asupra atingerii unui potential top. De altfel, linia lenta a oscilatorului a intrat in zona de supracumparare si semnaleaza faptul ca ne aflam aproape de un maxim, daca nu cumva acesta a fost deja atins.
 
Ce putem face?
 
Trendul este ascendent, insa inchiderea gap-ului curent l-ar transforma intr-un “Exhaustion Gap” care s-ar constitui intr-un semnal negativ puternic. Cat timp gap-ul curent va ramane deschis se pot pastra pozitiile actuale (The Trend is your Friend). Daca pretul inregistra o corectie si va reveni la 0.918 lei ar putea fi o strategie inteleapta de a diminua/lichida expunerea pe acest emitent, in functie de toleranta la risc a fiecaruia.