In prima luna a anului 2022 portofoliul MidaCap a inregistrat o performanta negativa de -1.53% datorata inchiderii unor pozitii ca urmare a atingerii nivelurilor Stop Loss. In aceeasi perioada de timp, cel mai bun randament dintre indicii bursieri monitorizati a fost inregistrat de ROTX (+1.25), urmat de BET (+0.99%). De la lansare (20.05.2019) randamentul cumulat al portofoliului este de 108.33%.

Tot in aceasta luna a fost implementat in “Consilierul de portfoliu” din platforma de analiza Uizen optiunea de generare a alertelor de incasare a dividendelor.

Precizare:

MidaCapital este un portofoliu gestionat pe baza rapoartelor financiare comunicate de emitenti si se adreseaza investitorilor pe termen lung, cu toleranta scazuta la risc. Datorita acestui fapt, in componenta sa intra numai asa-numitele “value companies” (companii cu PER scazut, care dau, de regula, dividende si care au un grad scazut de indatorare).

Algoritmul Uizen care initiaza tranzactiile MidaCap utilizeaza optiunea de Stop Loss pentru a contribui la mentinerea unui risc scazut al plasamentelor.