Si in luna februarie au fost executate tranzactii neprogramate ca urmare a atingerii nivelurilor Stop Loss. Portofoliul MidaCap a inregistrat in aceasta luna o depreciere de -4.70%, mai mare decat a indicelui BET (-3.6%), performanta de la inceputul acestui an ajungand la -6.24%, fata de -2.64% BET, -5.64% BET-FI, -7.23% BET-NG, -2.74% BETPlus si -1.37% ROTX, portofoliul avand un indice Beta mai mare ca 1. De la lansare sa (20.05.2019) randamentul este de 98.35%, cu aprox.37% peste cel mai performat indice bursier (ROTX 61.48%).

Precizare:

MidaCapital este un portofoliu gestionat pe baza rapoartelor financiare comunicate de emitenti si se adreseaza investitorilor pe termen lung, cu toleranta scazuta la risc. Datorita acestui fapt, in componenta sa intra numai asa-numitele “value companies” (companii cu PER si P/BV scazute, care dau, de regula, dividende si care au un grad scazut de indatorare).

Algoritmul Uizen care initiaza tranzactiile MidaCap utilizeaza optiunea de Stop Loss pentru a contribui la mentinerea unui risc scazut al plasamentelor.