In luna iunieau fost achizitionate actiuni la o singura companie mai putin lichida in cadrul celei de-a doua etape din acest an de optimizare a portofoliului MidaCap. Randamentul din aceasta luna a fost pozitiv(+5.05%), performanta din 2022 ramanand in teritoriu negativ (-5.14%). De remarcat ca la sfarsitul lunii iunie performantele indicilor bursieri BET si BET-Plus (-5.87% – BET, -5.80% – BETPlus) au scazut sub cele ale MidaCap. De la lansare sa (20.05.2019) randamentul portofoliului este de 100.69%, peste cel mai performat indice bursier (ROTX 60.29%).

Precizare:

MidaCapital este un portofoliu gestionat pe baza rapoartelor financiare comunicate de emitenti si se adreseaza investitorilor pe termen lung, cu toleranta scazuta la risc. Datorita acestui fapt, in componenta sa intra numai asa-numitele “value companies” (companii cu PER si P/BV scazute, care dau, de regula, dividende si care au un grad scazut de indatorare).

Algoritmul Uizen care initiaza tranzactiile MidaCap utilizeaza optiunea de Stop Loss pentru a contribui la mentinerea unui risc scazut al plasamentelor.